Når du skal ud at opleve verden, hvad er da en bedre anledning end at opleve den fra en værtsfamilie. Sådan får du rigtig kulturen, sproget og livet ind under huden.

Der er sjældent det store problem af finde familier, der vil huse dig, og det er stort set det samme på hele jordkloden. I langt de fleste lande vises gæstfriheden med åbne arme.

Nu er du inde ved din værtsfamilie, og hvad gør du så? Du viser selvfølgelig respekt er en ordentlig gæst, men du har også noget sjovt med eller en gave, der kan give jer en stærkere forbindelse.

Kom ind under huden med et spil

Alle mennesker elsker at spille. Dem, der siger de ikke elsker at spille, fortryder det, når de står i mødet med nye mennesker, hvor sprogbarrieren måske er overvældende.

For det er en fantastisk måde at lære andre mennesker på. Det kan være fodbold på gaden eller på fodboldbanen, bordtennis, brætspil, kortspil eller hvad I nu kan finde på.

Det viser, hvordan værtsfamilien er som konkurrence mennesker, og det altid sjovt at overvære.

Og du er så heldig, at stemningen og mødet tillader snart alle spil. Der kan være en grusom stilhed, når fagter og tegnsproget er hørt op.

Så skal du på banen og finde noget sjovt, I kan lave sammen. Det sænker trykket og presset, der kan være i sådan et måde.

Du skal tænke på, at også værtsfamilien er pressede i situationen. De er lige så forundrede over at se dig, som du er over at se dem i deres hjem.

Prøv at bløde stemningen lidt op, det vil gøre underværker for jeres forhold.

Spil, du ikke skal lære din værtsfamilie

Hvilke spil er så gode at have med? Måske er spørgsmålet nærmere, hvilke du ikke bør have med. For eksempel et spil som ”vandfald”, bør du holde dig til at spille med vennerne.

Det er selvfølgelig vigtigt, at du så kender vandfald regler. Generelt skal du vælge spil, du har en rimelig god forståelse for, og som du kan udenad.

Stemningen løfter sig væsentlig mere, hvis du har styr på reglerne til vandfald, end hvis du ikke har. Det sparer dig for endnu mere akavet stilhed.

De skal jo nødig heller tro, at du opfinder reglerne, som I spiller. Få styr på de konkrete regler til vandfald – se reglerne her

Grin er den korteste afstand mellem to mennesker

Hvis du forbereder dig, når du stikker afsted på din rejse, får du væsentlig mere ud af den.

Forberedelsen er i lige så høj grad på de konkrete situationer, hvor du skal lære din værtsfamilie at spille sjove spil, som at du skal huske og pakke vandrestøvler.

De er lige vigtige dele af rejsen. Har du glemt at give dig selv de der ting, der kan bløde stemningen op ved et stille familiemøde, en lang køretur eller en timelang ventesal, så bliver det mere stille, langsomligt og kedeligt, end det behøver at være.

Gør dig klar til at have en sjov rejse.