Hvis du er en af de mange studerende der enten er eller skal på et studieophold, så er her en liste over ting, der er værd at vide hvis familien kommer på besøg. Alt afhængigt af hvor i verden dit ophold skal foregå, så kan der være forskellige tips, som kan gøre både dit eget og et familiebesøg mere bekvemt.

 

VPN – hvad er det ?

Når man har fri er det vigtigt at have noget at slappe af til. En af de foretrukne valg på denne front, er de mange forskellige streamingtjenester. Om det er Netflix, Viaplay eller en helt tredje er ligegyldigt, da pointen er den samme – der går meget tid på, at se film og serier når man har fri.

I den forbindelse er det en god ide at læse op på begrebet VPN (Virtuelt Private Network). Grunden til at det anbefales at sætte sig ind i fordelene ved at bruge en VPN klient når man rejser udenlands skyldes, at der er mange sider og streamingtjenester, som kun kan tilgås fra det land hvor man har oprettet sin konto.

VPN virker kort fortalt ved at kryptere din online trafik og sikrer at du kan surfe på nettet privat. Det betyder også, at man kan overkomme problemet med ikke at kunne tilgå sin foretrukne streamingtjeneste, ved at anskaffe sig en VPN-klient. Derudover virker VPN også således at man fra Danmark kan tilgå den Amerikanske udgave af f.eks. Netflix – altså er der mange fordele.

Den bedste VPN til dig

Der findes mange forskellige VPN-klienter, og det kan være en jungle at navigere i. For at gøre det nemmere at sortere i udvalget, så har VPNguiden.dk lavet en guide til bedste VPN. I denne guide beskriver de hvad de mener er den bedste VPN i 2020, hvilket forhåbentlig kan gøre valget en del nemmere.

Leje af bil – Hvad skal du huske på

Når man er afsted på udveksling, så er det selvfølgelig med uddannelsen i hovedsædet, men man skal stadig huske at få så mange oplevelser med som muligt. I den forbindelse kan det være en god ide at leje en bil for at komme rundt til de forskellige seværdigheder, som din valgte destination tilbyder. Hvis man lejer en bil, så vil der typisk være nogle faste omkostninger forbundet med dette. I nogle tilfælde kan forsikringen af bilen blive billigere, hvis der installeres et dashcam. Et dashcam er et lille kamera der filmer mens du kører. Kameraet placeres i forruden og filmer fremad, og det skal derfor ikke forveksles med et bak-kamera. Ved at filme og dokumentere sin færdsel vil det i en eventuel forsikringssag blive nemmere at bevise hvem der begik fejlen, og derfor nedbringe omkostningerne forbundet med denne proces. Der findes mange forskellige dashcams, og hvis du overvejer at investere i et, så er her nogle af de bedste dashcams.

Det er dog værd at tjekke op på den lokale lovgivning om dashcams, da der er nogle lande, som ikke tillader brugen af disse.

 

Øvrige tips

Ud over ovenstående tips til din udvekslingstid, så er her en liste med 3 overordnede tips, som er gode at huske på lige meget hvor man rejser til.

  1. Husk en adapter – til opladning af telefon, bærbar osv.
  2. Respekter den lokale kultur – I mange lande er der bestemte krav til din påklædning. Husk derfor at tjekke op på kutyme det pågældende sted.
  3. Lær de mest anvendelige lokale gloser – Det er giver altid gode point, når man kan bruge de mest basale vendinger på det lokale sprog.