Det kan være hårdt at være i et nyt land, hvor du skal lære nye mennesker at kende. Samtidig er der er en række kulturelle regler og normer, som er anderledes end dem, som du kender hjemmefra. Samtidig er det også det, som gør et ophold i udlandet til en fantastisk oplevelse, da du lærer at tænke på en helt ny måde. Du opdager, at mange af de ting, som vi herhjemme tager for givet, slet ikke er noget, som man gør i udlandet.

Men alligevel kan det være rart at have et stykke Danmark med, når du studerer i udlandet. Her vil vi hjælpe dig lidt på vej til, hvordan du kan få en bedre oplevelse, når du tager på udveksling i udlandet.

Tag dit mobildata med

I dag har du mulighed for at tage din egen mobiltelefon og nr med, når du tager til udlandet. Tidligere var det sådan, at du ofte skulle få et nyt nummer, når du var i udlandet, fordi du ikke kunne bruge din mobil, uden at du skulle betale en hel bondegård for det. Sådan er det heldigvis ikke mere. Dog er det vigtigt, at du sørger for, at du har det helt rigtige mobilabonnement.

Herudover er det en god idé at vælge en god mobiltelefon, som du kan bruge til at streame film på osv. Her er det vigtigt, at du vælger en mobil, som giver dig god wifi dækning. Det betyder, at den kan udnytte det wifi-netværk, som du logger på i udlandet. Her er alle mobiler ikke stillet på samme måde, og det er værd at vælge en god mobiltelefon til det.

Det gode ved wifi er, at du faktisk ikke benytter mobildata, når du er i udlandet. I stedet kan du snakke med vennerne derhjemme på din mobil helt gratis. De fleste hoteller, skoler osv. vil have gratis wifi, så det er helt klart en god idé altid at benytte det, når du kan. Men du kan også godt tage dit danske nummer med til udlandet, så dine forældre kan skrive til dig.

Tænk på den hjemlige hygge

Det er en god idé at tage et stykke Danmark med til udlandet. Det gør, at du undgår hjemve. Samtidig er det helt ok, hvis du gør det hyggeligt der, hvor du kommer frem. Selvfølgelig skal du ud og opleve verden, men samtidig er det også helt okay, hvis du en gang i mellem har brug for at afkoble.

Her vil vi anbefale, at du tager en miniprojektor med. På den måde kan du lave dit værelse om til din egen hjemmebiograf. Det gør det behageligt for dig, da du kan se dansk fjernsyn, eller måske kan du samle dine nye venner til en film i dit hjem. Det gode ved sådan en projektor er, at du kan have den med i din kuffert. På den måde kan den faktisk erstatte et fjernsyn, som du ikke lige kan slæbe med til udlandet. Du kan endda bruge din mobiltelefon som en form for wifi router og streame film.