Når du skal afsted på udveksling i udlandet, så er der en masse ting der skal være styr på. Ud over alt det praktiske, så er det selvfølgeligt ønskværdigt at fremstå præsentabel, når nu du skal ud og møde en masse nye mennesker. Udseendet er sjældent det der afgør, hvorvidt man er en god person, men det er selvfølgelig noget, som man selv tænker over. Når det kommer til din hud, så findes der heldigvis nogle tips til ting, som du kan gøre for at give dig selv en sundere hud.

Hvad er Akne

Uren hud kan skyldes mange ting, og det kan variere hvor slemt det er. Mange yngre personer døjer med akne, som er en hudsygdom der viser sig ved voldsomme udbrud af bumser, talgknopper og cyster. Akne kan i slemme tilfælde føre til dannelse af arvæv, hvilket mange føler kan være en barriere når de skal skabe nye bekendtskaber. Man kan dog få behandling af ar efter akne, hvilket mange vælger at tage imod for at komme arene til livs.

Det er vigtigt at understrege, at der er forskel på bumser og akne. Hvor akne typisk kræver medicinsk behandling, så er bumser og uren hud en mildere og mindre alvorlig lidelse. Den præcise definition på bumser er: ”En betændelsestilstand i huden, typisk forsaget af talg og døde hudceller der blokerer porrerne i huden”. Altså kan dette normal bekæmpes mere simpelt end akne.

Ting du kan gøre

Hvis du døjer med uren hud og bumser, så findes der heldigvis ting som du selv kan gøre. Typisk vil en omlægning af din generelle livsstil være det bedste råd. Især din kost kan have meget at sige, og der er nogle klassiske faldgruber, som du bør kigge på. Mange har gavn af at droppe mælkeprodukter, da ting som ost, smør og især mælk hyppigt beskrives, som den største synder, når det kommer til uren hud. Derudover er det en god ide at skære ned på sukkerforbruget.

Ud over en omlægning af kosten, så anbefales det også at dyrke mere motion. En aktiv livsstil er med til at holde kroppen sund og rask, og det at lade huden få frisk luft gennem udendørsaktiviteter er rigtig fornuftigt. Når man er fysisk aktiv så sveder man, og netop det at svede gør, at man kommer af med en masse affaldsstoffer, og det gavner derfor huden. Selvfølgelig er det vigtigt med et bad bag for at fjerne sved og affaldsstoffer efter fysisk aktivitet. Hvis du savner inspiration til sportslige aktiviteter, så kan du læse mere her.

Et andet godt tip er at huske nok sol. Når vi er udenfor i solen, så danner vi nemlig D-vitaminer, der er vigtige for at vores krop kan fungere ordentligt. Det skal dog understreges, at overdreven solbadning kan have negative effekter for huden, og det bør derfor gøres med måde.

Guide til produkter

Ud over tiltag som du selv kan gøre, så findes der også en lang række produkter i kampen mod uren hud og bumser. Især essentielle olier også kendt som æteriske olier er særligt effektive. Disse olier består typisk af koncentrater fra forskellige planter, og mange af dem indeholder høje koncentrationer af forskellige vitaminer.

Især C-vitamin er vigtig for et velfungerende immunforsvar og det er også en af de vigtigste næringsstoffer i mange essentielle olier. Med andre ord har essentielle olier antibakterielle egenskaber. De kan derfor hjælpe dig med at opretholde en sund og ren hud, så du ikke skal tænke over dét, når du skal ud i verden og møde nye mennesker.